Was en snijd het lentegroen dat je voorhanden hebt fijn.
Verwarm de oven voor op 200 Celsius.
Versnipper de sjalotjes. Fruit ze in een koekenpan met wat olijfolie en doe ze vervolgens in een kom.
Doe het groen en de erwtjes in de kom. Voeg de eieren en de room toe. Klop de eieren gewoon een beetje los.
Snijd de Parmezaanse kaas in reepjes met een dunschiller. Meng ze door het eierbeslag. Breng op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Deponeer het beslag erin en laat 15 tot 20 minuten bakken in de oven.
Het ei moet gestold zijn, maar de frittata moet zijn groene kleur behouden. Laat hem niet bruin worden!
Meng voor de dressing de yoghurt en mayonaise. Pers het teentje knoflook erbij. Versnipper nog een beetje lentegroen en voeg dat toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Ingrediënten
- 4 SJALOTJES
- EEN SCHEUT OLIJFOLIE
- 150 gram GROEN BLAD
- 200 gram DOPERWTJES
- 5 EIEREN
- 150 ml ROOM
- 50 gram PARMEZAANSE KAAS
- PEPER EN ZOUT
Voor de dressing
- 4EL YOGHURT
- 2EL MAYONAISE
- EEN HALF TEENTJE KNOFLOOK
- EEN HANDJEVOL LENTEGROEN
- PEPER EN ZOUT